Hírek

Mézeskalács készítése a toponári idősek klubjában [2011.12.01.]

Évek óta hagyomány,hogy a klubtagok együtt készítik a karácsonyi finomságokat az idősek klubjában. Az idén is a fenyőfaforma volt a sláger, de készült még harang, hold és lepke is. Karácsonyig bizonyára mind elfogy majd.

 

„Életet az éveknek” [2011.10.25.]

Az Idősek Világnapja alkalmából megrendezett programsorozat keretén belül, október 20-án kulturális bemutatón is aktívan részt vettek az idősek.

A Szigetvári utcai Idősek klubjának tagjai nagy sikerrel adták elő az Agorában a következő műsorszámokat: a "Ludas Matyi" című mesét, versben és prózában is jeleskedtek, énekeltek, s a programot a "nem csak a húsz éveseké a világ..." pom-pom csoport zárta.

 

Idősek világnapja Megnyitó [2011.09.30.]

Az Idősek Világnapja alkalmából a Kaposvári Szociális Gondozási Központ a hozzájuk tartozó Idősek klubjainak tagjai részére - az ő cselekvő részvételükkel - évek óta ünnepségsorozatot rendez október hónapban. Ebben az évben a Szigetvári Utcai Idősek Klubja adott otthont a rendezvénynek. Ezek az októberi programok az idősekről szólnak, értük vannak azért, hogy kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket.

Köszönettel tartozunk minden idős embernek kitartó küzdelmes munkájáért, amellyel hozzájárult mindahhoz, ami ma mindannyiunk életminőségét képezi, minden „szép korúnak” kívánunk nagyon jó egészséget, hosszú boldog életet, és sokáig érezzék környezetük figyelmét, embertársaik szeretetét.

 

Szalonnasütés Toponáron [2011.09.12.]

Kihasználva az őszi nap utolsó sugarait, szalonnasütésre gyűltek össze a klubtagok a Toponári Idősek Klubja udvarán. A finom sültszalonna, hagyma,és hazai sütemények elfogyasztása után a jókedvű éneklés sem maradhatott el.

 

"Azért vannak a jó barátok..." [2011.07.05.]

A Szigetvári Utcai Idősek Klubja tagjai rendszeresen ápolják baráti kapcsolataikat, rendeznek baráti találkozókat társklubokkal, a környező falvak klubtagjaival, idősek otthona lakóival. 2011. június 30-án nagy szeretettel látták vendégül a Pannon Mentő Kht. Idősek Otthona szépkorú lakóit. Saját verseikkel, színvonalas műsorral köszöntötték egymást, a délutánt közös bográcsozással, nótázással, táncolással, ügyességi játékokkal tarkítva, családias hangulatban töltötték. Öröm volt látni, hogy a vidám arcok a szomorúakat is mosolygóssá tették, így mindenki boldogan térhetett vissza lakókörnyezetébe.

 

Takarítás a donneri városrészen [2011.04.12.]

Április 16-án a Szigetvári Utcai Idősek Klubjának lelkes kis csapata, 10 fővel csatlakozott, a „Nagy várostakarítási” akcióhoz. Kaposvár- Donner városrészen található Szent Kereszt templom környékét tették rendbe, összeszedték a szemetet, és a virágágyásokat is felfrissítették. Dr. Szép Tamás Tanácsnok, területi önkormányzati képviselő örömmel fogadta az önkéntesek munkáját, és megvendégelte a szorgos kezű szépkorúakat.

 

Műveld hát saját kertecskédet [2011.04.12.]

„Műveld hát saját kertecskédet, magad ékesítsd fel lelkedet, ne mástól várd, hogy virágot hozzon neked…és megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz …hogy valóban erős vagy…és valóban értékes.” (Veronica A. Shoffstall)

A tavaszi napsütéses idő a Szigetvári Utcai Idősek klubjának tagjait is kicsalogatta a kertbe. Közös összefogással az idősek, erejüket nem kímélve idén is nekiláttak virágágyásokat készíteni, palántákat ültetni, bízva abban, hogy hamarosan - munkájuk gyümölcsként- virágba borul majd a közösen megművelt kertecskéjük.

 

Nőnap Toponáron [2011.03.07.]

Tehetséges fiatal zenészek köszöntötték a Toponári Idősek Klubja Hölgytagjait Nőnap alkalmából. A két generáció hamar megtalálta a közös hangot a zenén keresztül klubtagjaink nagy örömére.

 

Előadás a Bűncselekmények Áldozatainak Napja alkalmából [2011.02.21.]

KOKAS SÁNDOR rendőr alezredes tartott előadást a Toponári Idősek Klubjában, mégpedig arról, hogyan kerüljük el az áldozattá válást.
Az előadást kiegészítette Pál Péter főtörzsőrmester, körzetes rendőr , aki felhívta figyelmünket a településrészen működő "A SZEM ( Szomszédok Egymásért Mozgalom)" hasznosságára, melynek lényege a közösség összefogása környezetünk biztonságának megóvásáért.

 

Ellepték a maskarások a Toponári Idősek Klubját [2010.12.27.]


Mintegy 70-en gyűltek össze a jelmezesek, hogy ellássák a télnek a baját. Itt volt Ludas Matyi, Tavasz Tündér, Harry Potter, Zorro, Kiszel Tünde, a sántosi roma tábor és még sokan mások, igazi farsangi hangulatot teremtve. Köszönjük a részvételüket a helyi civil szervezeteknek, a Petőfi utcai, a Szigetvári utcai és a sántosi idősek klubjának.

 

"Karácsony este gyertyafény,
Szív a szívhez most oly közel,
Sok fenyőág: sok kar,
amely Egész világot átölel."
Falu Tamás
[2010.12.27.]


A Szigetvári Utcai Idősek klubjának tagjai bensőséges hangulatban töltötték az adventi heteket.
Régi népszokásokat elevenítettek fel, betlehemet készítettek, Luca - búzát is vetettek.
Saját készítésű mézeskaláccsal, megható szívet melengető műsorral ajándékozták meg egymást.
A Nyugdíjasház lakóit is színvonalas ünnepi műsorral köszöntötték a szeretet és a béke ünnepén.

 

Karácsonyi műsor a Toponári Idősek Klubjában [2010. december 20.]

A Toponári Idősek Klubjában az idén is a Gyöngyfa Napközi Otthon növendékei és nevelői adtak Karácsonyi műsort.
A meghitt ünneplésen versek és karácsonyi dalok hangzottak el gitár és dobkísérettel.
Erre az alkalomra minden klubtagunk igyekezett eljönni, hiszen a csodálatos műsor után egymás megajándékozására került sor.

 

„Nincs nagyobb boldogság, mint ha szeretnek bennünket embertársaink és úgy találjuk: jelenlétünk hozzájárul ahhoz, hogy jól érezzék magukat.” (Charlotte Brontë) [2010. november 02.]

A Szigetvári Utcai Idősek Klubjában már a 22. alkalommal rendeztek október hónapban ünnepségsorozatot az Idősek Világnapja alkalmából. Minden alkalommal gazdag programot szerveznek a klub dolgozói az Idősek megbecsülése és szórakoztatása érdekében, mert köszönettel tartozunk minden idős embernek kitartó küzdelmes munkájukért, mellyel hozzájárultak mind ahhoz, ami ma mindannyiunk életminőségét képezi.

 

Vendégségben a Toponári Idősek Klubja [2010. szeptember 24.]

A Toponári Idősek Klubjának tagjait nagy szeretettel fogadták a Toponárt Szépítők Egyesületének tagjai. Finom vacsora és ajándékozás után beszélték meg a további együttműködés lehetőségeit.

 

"A virágok azt suttogják Szeretem Kaposvárt" [2010. július 30.]

A Szigetvári Utcai Idősek Klubjának tagjai a tavasszal sokféle virágpalántát ültettek környezetük szebbé tétele érdekében. A klubtagok által rendszeresen gondozott virágtövek a nagy hőség ellenére is ma már csodálatosan virágzó növényekké fejlődtek, ontják illatukat, díszítik a klub udvarát, melyet sok járókelő is megcsodál.

 

Májusfa-kitáncolási ünnepség Toponáron [2010. június 9.]

Zenével és bográcsban készült pincepörkölttel kedveskedtek a népes vendégseregnek a Toponári Idősek Klubjának tagjai, hogy együtt táncolják ki a májusfát.

 

Tavaszköszöntő ünnepség Toponáron [2010. május 8.]

A Frézia Nyugdíjas Egyesület Tavaszköszöntő Ünnepségén lépett fel az Idősek Klubjának kórusa és nagy sikerű műsort adtak.

 

Kirándulás Ausztriában [2010. április 17.]

A Toponári Idősek Klubjának tagjai egész napos kirándulásuk során megtekintették a Schönbrunni kastélyt,majd sétát tettek Bécs belvárosában.

 

Húsvéti Ünnepség a Toponári Idősek Klubjában [2010. április 1.]

A Toponári Festetics Karolina Óvoda Bocsoda csoportjának növendékei köszöntötték a klubtagokat Húsvét alkalmából.

 

1948-as megemlékezés [2010. március 15.]

A Szigetvári Utcai Idősek Klubjában már hagyomány, hogy az 1848-as hősök tiszteletére március 15.-e előestéjén Nemzeti megemlékezést, Kossuth vacsorát tartanak.
A klubtagok színvonalas zenés-verses összeállítást adtak elő, majd kötetlen beszélgetés zajlott a nemzet sorsáról, Kossuth nótákat, katonadalokat énekeltek.

 

"Mint egy virág olyan vagy, oly tiszta, szép szelíd. Ilyen maradj örökre, ily kedves, tiszta, szép."(Heine) [2010. március 8.]

A Nemzetközi Nőnap alkalmából férfi klubtagok saját készítésű csuhé virággal és versekkel köszöntötték a hölgyeket.

 

”Nagyon szépen kérlek titeket, szeressétek az öregeket!” (Óbecsei István) [2010. február 10.]

Idős polgárát köszöntötte Kaposvár.
100. születésnapja alkalmából, Hófer Lászlónét köszöntötte a Szociális Gondozási Központ és Szita Károly polgármester úr szerdán délelőtt. A polgármester a kaposváriak nevében virágot és ajándékcsomagot nyújtott át Karola néninek.

 

Medve-szobor avatás Toponáron [2010. január 30.]

A Toponári Idősek Klubjának tagjai nagyon aktívan kezdték a 2010-es évet. Az újév köszöntése, és a pótszilveszter megtartása után, rögtön műsorszámok gyakorlásával és a sütiversenyre való készülődéssel foglalatoskodtak. Klubtagjaink felléptek január 30-án a toponári medve-szobor avatásán, valamint jó hangulatú műsort adtak a kolbásztöltő-fesztiválon.

 

"Az öregkort nem megérni, hanem elviselni művészet." (Goethe) [2010. január 26.]


Kató néni 16 éve a Szigetvári Utcai Idősek Klubjának tagja. Aktív résztvevője a programoknak. Jelenleg is kézimunkázik, a jól sikerült alkotásokból kiállítása is volt.
95. születésnapja alkalmából klubtársai és a klub dolgozói kedves, szívhez szóló idézetekkel, kedvenc nótájával köszöntötték fel, melyet Kató néni meghatódva fogadott.
Az ünnepségen jelen voltak a családtagok is, Kaposvár M. J. Város részéről Oláh Lajosné alpolgármester asszony, Ő átadta a Magyar Köztársaság miniszterelnöke Bajnai Gordon jókívánságait tartalmazó oklevelet, továbbá köszöntötte Torma János Tanácsnok, a Népjóléti Bizottság elnöke, és a Szociláis Gondozási Központ vezetője Turnár Jánosné.

 

Pótszilveszter Sántoson [2010. január 23.]

Január 23-án pótszilveszteri mulatságra láttuk vendégül a somodori nyugdíjasklub tagjait. Velük 3 éve vettük fel a kapcsolatot, és mindig nagy örömmel látjuk viszont egymást. Most is kiváló volt a hangulat, főleg akkor, amikor a tombola fődíját, egy -Nyári Jánosné által sütött- narancstortát a somodoriak klubvezetője, Buzsáki Károlyné nyerte.

 

Mikulás nap [2009. december 6.]

Bebizonyosodott, hogy nemcsak a kicsiknek, de a Toponári Idősek Klubjában is nagy örömet tud okozni, ha megjön a Mikulás.
Ugyanis, amikor egyszer csak kinyilt az ajtó, és belépett a nagyszakállú piros ruhás télapó, mindenki tágra nyilt szemekkel és nagy örömmel várta, hogy jut-e neki ajándék a puttonyból.

Baksa Beáta klubvezető, Dunai Anikó szociális gondozó

 

A Tolerancia Világnapja [2009. november 17.]

November 16-a a Tolerancia Világnapja.
Ez alkalomból meghívtuk a toponári tagiskola igazgatónőjét, Kromjákné Hilt Angélát egy kötetlen beszélgetésre. Az általunk készített halászlé elfogyasztása mellett, jó hangulatban vitattuk meg a mai fiatalok helyzetét és az idősek meglátásait, tapasztalatait ebben a témakörben. Nagyon hasznos és tanulságos délután volt.

Baksa Beáta klubvezető, Dunai Anikó szociális gondozó

 

Idősek Hónapja 2009. - Sántos [2009. október 3.]

Mint minden évben, 2009-ben is nagyon készültünk az októberre.
Programokból most sem volt hiány. Többek között október 3-án énekkarunk és tánccsoportunk a taszári kistérségi seregszemlén lépett fel nagy sikerrel. 28-án a toponári művelődési házban szerepeltek, 19-én pedig a szentbalázsi Zselici Rózsakert Idősek Otthonában műsorral köszöntötték az otthon lakóit. Ezen kívül részt vettünk az Idősek Hónapjának városi megnyitóján. A szigligeti kirándulás örökre emlékezetes marad. Nem csak mi voltunk vendégségben, hanem mi is vendégül láttuk a társklubokat, ami olyan jól sikerült, hogy közkívánatra az idén is megismételjük. Reméljük 2010-ben is sikerül mindenki számára tartalmas, színes programokat szerveznünk.

 

Májusfa-kitáncolás [2009. június 11.]

Immár hagyománnyá vált a Toponári Idősek Klubjában a Májusfa-kitáncolása.
Ez egy igen nagyszabású esemény a klub életében. Hivatalosak voltak rá társklubjaink, a helyi civil szervezetek és előljáróink. Az udvaron felállított sátorban, kellemes hangulatban fogyasztották a klubtagok által elkészített bográcsos ételeket, miközben élőzenére táncolhattak a klubhelységben.

Baksa Beáta klubvezető, Dunai Anikó szociális gondozó

 

Térkép

Térkép nagyban