Szolgáltatásaink

Pszichiátriai betegek közösségi ellátása | Szolgáltatásaink

A pszichiátriai betegek közösségi ellátása a krónikus pszichiátriai betegek életét az otthonukban kíséri figyelemmel, az önálló életvitel kialakításához, megtartásához nyújt segítséget.

A mentális betegségben szenvedők a napi feladatok ellátására, (bevásárlás, ügyintézés, étkezés, családi konfliktusok kezelése) nem minden esetben képesek. Az ilyen élethelyzetben elszenvedett kudarcélmény gyakran vezet visszaeséshez, hónapokig tartó kórházi kezeléshez. A gondozónők látogatása, a rendszeres kapcsolattartás lehetővé teszi, hogy együtt oldjuk meg a krízishelyzeteket, az élet kisebb - nagyobb gondjait.

Az ellátás keretében segítjük:

  • - a szociális - egészségügyi ellátásokhoz való hozzájutást,
  • - a lakhatás körülményeinek javítását,
  • - a szabadidő szervezett eltöltését,
  • - a munkavállaláshoz szükséges készségek fejlesztését, önsegítő csoportok szerveződését.
  • - Segítséget nyújtunk a pszichés betegség megismeréséhez, a visszaesést jelző tünetek megtanulásához, ezáltal lényegesen csökken a kórházi kezelések száma.
  • - Intézményünkben lehetőséget biztosítunk számítógépes ismeretek megszerzésére, a „Barátságkereső” csoport működtetésével a társas kapcsolatok kialakításához.

A komplex segítségnyújtás eredménye, hogy ügyfeleink mentális állapota javul, kevesebb időt töltenek kórházban, megtanulják a problémáik leküzdésének módját. A támogató személyek segítségével csökken a családtagok terhelése, hamarabb érhető el az életminőség javulása, nő a munkaerő - piacra való visszatérés esélye.

A közösségi ellátás igénybevételének módja:

A szolgáltatás igénybevétele önkéntes. Az ellátás, a pszichiáter szakorvos javaslata alapján, az ellátást igénylő kérelmére történik. A szolgálatnál személyesen, telefonon vagy levélben történő igénybejelentést követő 14 napon belül a szolgálat munkatársa előzetes egyeztetés után személyesen keresi fel az ellátásra váró pszichiátriai beteget.

További információkat az egyéb tudnivalók menüpontban talál, vagy keresse fel, a Béke u. 47. szám alatti központi irodánkat, ahol a szükséges nyomtatványokat és információkat a rendelkezésére bocsátjuk.

A közösségi ellátáshoz kapcsolódó önkéntes csoportok az alábbi időpontokban tartják gyűléseiket:
Közösségi ellátás önsegítő csoportja: minden hét hétfő 14:00 óra
Számítógépes csoport: minden héten, szerdán és pénteken 12-14 óráig
Anonim Alkoholisták közössége: minden hétfő 17:00 óra

Térkép

Térkép nagyban